Сряда, 13- ти Декември
ИНТЕРЕСНО
Начало / Новини / Перли

Перли


 
 

Перлите са органични скъпоценни камъни. Когато в мидата попадне песъчинка или някакъв микроскопичен предмет раковината на мидата се затваря за дълго време и се покрива със седефен слой.
         В бижутерията се използват за изработка на украшения, те са с естествени цветове и не е нужно да се обработват допълнително за да се показва тяхната красота. Имат голяма гама от цветове с различни размери и грамаж. Бижутата от перли отдавна са се смятали за женски украшения, но напоследък се правят и за мъжката половинка, предимно като пръстени, щипки за вратовръзки и копчета за ръкавели.
         Украшенията от перли се носят с особено внимание, тъй като на перлите влияят някои фактори като: влажност, високата температура  и ярката светлина.

         Има и изкуствено създадени перли ,  които също  по своите свойства не отстъпват на естествените перли.
         Най-високо ценени са перлите с розов и синкав оттенък, другите цветове са бели с розов оттенък, черни, зелени и с цветовете на дъгата. Добиват се предимно в Индия, Шри Ланка, Иран, Япония, срещат се и в Черно море.т
         Преди време перлите са се добивали от дълбоките места на топлите морета и това е било изключително опасно , но вече има плантации за отглеждане на бисерни миди. 

Именно там се добиват огромният процент от перлите.

Снимка:Вземи линк:

Коментирайте и Вие