Сряда, 13- ти Декември
ИНТЕРЕСНО
Начало / Новини / Новини

Открити са диаманти в Арктика


 
 

    В света на диамантите, настъпва истинска сензация, открити са няколко големи диамантени находища в Арктика. Честа за откритието принадлежи на геоложката компания «Арктика Инвест», която вече е избрала име за новата диамантена мина -- тя ще носи името Йосиф Висарионович Сталин.

Трябва да се каже, че в Арктика отдавна се провежда разузнаване -- дори и по времето на Сталин са били разпределени значителни финансови средства за научни изследвания на Северния полюс. Сталин е бил убеден, че има голям потенциал на Арктика, но едва сега се е потвърдило неговото предположение.

Въпреки че пресслужбата на «Инвест Арктика» крие информацията за местоположението на диамантите, вече е предвидена програма за тяхното обработване. По този начин, компанията планира да изгради в близост летище и да засели село, но въпреки това, все още се изискват значителни ооперации по повод извличането на диамантите.

За този процес са необходими нито повече, нито по-малко от 200 милиона евро. «Арктика Инвест», в момента търси инвеститори за съвместния проект при разработването на диамантената мина.

Снимка:Вземи линк:

Коментирайте и Вие