Сряда, 13- ти Декември
ИНТЕРЕСНО
Начало / Новини / Диаманти

Диамантите са най-добрите приятели на жените


 
 
Цветовете на брилянтите варират от 1 - безцветни до 12 - черни брилянти, безцветните брилянти, които нямат никакви оттенъци се оценяват най-скъпо.
Също и тези които се срещат много рядко като например с оттенъци,  като синьо, розово или изумрудено зелено, а черните макар и да се срещат рядко в тях се намират и много дефекти и затова не се ценят, както другите.
Но все пак, тези с черният цвят изглеждат красиво в бижутата.
Колкото е по-малка цифрата на оценяване на камъка толкова е по-хубав цвета и е по-ценен.
Например камък с цифра 3 означава, че трудно се улавя сив, жълт или кафеникав оттенък.
Често на витрината трудно можете да отличите първия от третия цвят на камъка, а разликата в цената е огромна.

Освен това, блясъкът на камъка зависи от количеството светлина която се отразява в стените на камъка, а това се определя от ъгъла на наклона и пропорциите на стените при тяхната обработка.
Ако в неголеми брилянти (0,15, 0,2, до 0,3 карата) този недостатък не се набива на очи, то в брилянти с повече от 0,5 карата можем да го забележим и с просто око.
Цветните брилянти се срещат рядко и затова се оценят по-високо, в геологията са познати около 260 цвята брилянти от черни до кафяво, портокалово, мандариново и жълтеникаво.
Камъните от един и същ цвят се различават по оттенъците, специалистите са определили до 27 оттенъка, а също и по тонове и наситеният цвят от където съществуват още 9 граници.
Сега когато светът е в световна икономическа криза е добре да се инвестира в ценности и тъй като на благородните метали и камъните цената им е висока много хора се ориентират към закупуване на тези бижута.
Именно те могат да те защитят и от инфлация, банкрут и финансови реформи.
Диамантите са много стабилни , тъй като не се наблюдават резки изменения в цената им, но трябва да се отбележи, че плавно и постоянно върви нагоре.
Брилянтите са добър инвеститор и са стабилни на пазара.
Цените на малките брилянти и едно-каратовите стабилно растат.
Снимка:Вземи линк:

Коментирайте и Вие