Събота, 25- ти Ноември
ИНТЕРЕСНО

Бовенит или Антигорит, Балтиморит, Пикролит (Bowenite, Antigorite,Soochow j)


 
 

Бовенитът (Bowenite, Antigorite,Soochow j, Антигорит, Балтиморит, Пикролит)  е разновидност на серпентина, така е известен в САЩ, по своя строеж и състав зеленият Бовенит напомня на Нефрита и Змиевидния камък, за всички тези минерали е характерно, че те имат тънко влакнест строеж. Бовенита, както и много други минерали е получил името си, в чест на своя откривател през 1822г., от американския геолог Джордж Бовен. През 1966г. Бовенитът официално е признат като символически камък на Род Айлънд. Бовенитът не е толкова твърд камък, както Нефрита, но все пак е доста трудно да го отделят, полирането при него е много лесно и затова го използват в производството, като от него правят различни предмети за интериора, вази и други. Цветът на Бовенита варира от светло-жълто до тъмно-зелено, сиво и синьо. Добива се предимно в САЩ, на териториите Калифорния и Юта, и залежи има и в Италия.

Формулата му е Mg6(Si4О10)(OH)8симетрията е моноклинна, сингонията е моноклинна, твърдостта му е 2,5 -- 3,5; плътността му е 2,6 г/см³; блясъкът му е копринен; 

Лечебни свойства: Литотерапевтите смятат, че Боневитът оказва благоприятно влияние за възстановяването на сърдечната мускулатура, затова е добре да подарите такъв камък на хора които са преживели инфаркт наскоро. По време на медитация анимира движението на Кундалини по протежението на гръбначния стълб, също така е полезен и за лечение на диабет и хопогликемия.

Магически свойства: В света на магиите този камък е известен като талисман на верността, затова пръстени с този камък се подаряват на младоженци и съпрузи. Смята се че камъка е полезен при медитация и по-лесното изпадане в транс.

Влияние на чакрите: Поставен върху сърдечната чакра, оказва положително влияние на сърцето, сърдечната област, гърдите, гръбначния стълб и ръцете, като предизвиква любов в сърцата на хората и укрепва волята.

Знаци от зодиака: Защитава зодиите Овен,Близнаци, Телец, Везни.

Енергията е възприемчива Ин.

Снимка:Вземи линк:

Коментирайте и Вие