Сряда, 13- ти Декември
ИНТЕРЕСНО
Начало / Новини / Статии

Бижутата на Хари Уинстън


 
 
                                    Бижутата на Хари Уинстън

     Хари Уинстън (Хари Уинстън) -- един от най-известните бижутери -- колекционери днес. Бижутата от империята Уинстън са революция в света на лукса и блясъка. Бижута на Уинстън вече 70 години, са неделима част от историята на Холивуд. Известни актьори и актриси в Холивуд, считат за задължение да се появят в обществото с бижута от Хари Уинстън.

Историята за началото империята на Уистън започва, когато той е 12-годишно момче и е закупил от заложна къща пръстен с изумруд за 25 цента, а няколко години по-късно го препродава, но вече за 800 долара. Така придобиването на скъпи бижута от колекции е станало хоби на Хари Уинстън.

Първата колекция на Уинстън е придобил от жената на железопътен магнат Арабела Хънтингтън. Колекцията включва елементи от Cartier и други къщи за бижута в Париж. Уинстън преработил старомодната колекция, като й придава модерен облик и тогава, колекцията е била разпродадена на много добре известни за времето си светски дами.

Един от най-известните скъпоценни камъни, които принадлежат на Уинстън, е «Диамантът на надеждата» или Hope Diamond, който тежи 45,52 карата, или 9,10 грама. Това е тъмно син диамант, според легендата, е бил откраднат от индийски храм, от окото на статуята на богинята Сита, жената на Рама и затова е бил прокълнат. През 1958 г. Уинстън дарил диаманта на Smithsonian Institution.

Уинстън е бил малко непредпазлив, относно своята безопасност. Той се е разхождал през града, с няколко диаманта в джоба си, за милиони долари. А един път е изпращал с обикновена поща диаманти, с общо тегло от 726 карата. Хари Уинстън (Хари Уинстън) умира през 1978 г., на възраст от 82 години.
Снимка:Вземи линк:

Коментирайте и Вие