Сряда, 13- ти Декември
ИНТЕРЕСНО

Апофилит (Apophyllite)


 
 


Апофилитът (Apophyllite) от химическа гледна точка е сложен състав от силикат на натрия и калция. Геолозите смятат, че терминът се прилага за цяла група сходни минерали, които включват Флуорапофилит, Хидроксоапофилит и Натроапофилит. Името на камъка произлиза от гръцки apo -- след и phyllon -- лист, което намеква за свойствата на Апофилита, при нагряване губи вода и започва да се отделят люспи. Апофилитът обикновено е с пастелни цветове, розов, бял, синьо-зелен и морско-зелен. Най-красиво зелените се намират в Индия, колекционерите ценят предимно полупрозрачните камъни и именно те са често използват за декоративни камъни.

Формулата му е (K,Na)Ca4Si8O20(F,OH)·8H2O, Твърдостта му е 3,5 -- 4,0, плътността му е 4,5 -- 5, 0 г/см³, сингонията му е четириъгълна, блясъкът му е седефен.

Лечебни свойства: Мистическите свойства на камъка оказват положително влияние върху аурата на човека, като го зарежда с енергия. Тези камъни оказват благоприятно влияние и на хипофизата, стомаха и мозъка, а също помагат да се справим и с пристъпи на астма.

Магически свойства: Апофилитът помага при вземането на важни решения, също и да направим важни стъпки в живота, той ще ви помогне да прокарате вашите идеи пред партньорите си. Някои смятат че е надежден проводник в астралните пътувания.

Знаци от зодиите: Точно съвпадение няма.

Влияние върху чакрите: Поставен върху теменната чакра влияе благоприятно върху стомаха, мозъка, помага за духовното израстване и свързването с висшите сили. А поставен върху сърдечната чакра, оказва влияние на сърдечно съдовата система, гърдите, гръбначния стълб и ръцете. Тази чакра предизвиква любов към хората, предразполага към откритост и чувственост, а също укрепва волята.

Енергията на камъка е възприемчива Ин.

Снимка:Вземи линк:

Коментирайте и Вие