Ангелит (Angelite)

Ангелитът (Angelite) е синя разновидност на безводния калций на сулфата Анхидрида. Известно е че Ангелитът бива бял, син, сивкав и даже червеникав. В последното десетилетие е станало популярно да се разделят на полупрозрачни лилави и сини, които са предразположили да се даде името Ангелит.

Формулата му е :CaSO4, твърдостта му е 3,0 – 3,5, плътността му е 3,0 – 3,5 г/см3, сингонията е ромбоидна, блясъкът е стъклен.
Най-богати залежи има на територията на Перу, но се срещат и в Германия, Швейцария и САЩ. Ангелитът е мек минерал, върху чиято повърхност може да се направи драскотина. При продължителен контакт с водата, Ангелитът както и Анхидридът се трансформира в гипс. Затова не е добра идея когато вземате душ или имате досег с водата, било в басейн или на море, да носите бижу с такъв минерал.

Лечебни свойства: Ангелитът помага при болки в гърлото, на тимуса и гнева. Също така е бил използван и за облекчаване на болката от язви на стомаха и проблеми с щитовидната жлеза. Балансира течностите в организма и премахва излишъците.

Магически свойства: Много вярващи, смятат че при сътворяването на този камък е вземал участие самия бог Елохим, затова му приписват неземни способности. Някои смятат, че ако двама души носят по една половина от минерала Ангелит, те ще имат телепатична връзка помежду им. Също така този минерал е способен да укроти всякаква ярост и да ви избави от гневни упреци. Вярва се че тюркоазеният цвят помага на човека да постига целите и мечтите си, а синьо-зеленият цвят да изразим истините. Ангелитът носи вътрешен мир и спокойствие.

Влияние на чакрите: Ангелитът влияе на петата чакра – гърлото, като контролира органите на дишане и слуховия апарат, а също така и кожата. Като се активира тази чакра, може да ви помогне да създадете чувство на удовлетвореност в живота и професията.

Знаци от зодиите: Ангелитът покровителствува знаците везни и водолей.

Енергията му е възприемчива Ин.