Ювелирният портал - Jewel.bg
Полускъпоценни камъни
Полускъпоценни камъни
Скрий/Покажи
Любопитно от Google
Скрий/Покажи
Реклама Google
Скрий/Покажи
Забелязахте печатна грешка?
Скрий/Покажи

 

 

Aко сте забелязали печатна грешка, моля маркирайте я с мишката, натиснете Shift+Enter и ни я изпратете!
Благодарим Ви за помощта!
За чист български език!

 

Препоръчани сайтове
Скрий/Покажи
Реклама

Кридит (Creedite)

Принтирай   

 Кридит (Creedite)

Кридита от химична гледна точка е сложен калциев алуминиев флуорид. Името си получава от мястото където е намерен минерала гр. Крид в щата Колорадо. Кридита обикновено образува множество малки кристали, които са събрани в друзи и лъчисти снадки. Външния му вид и иглолистните му кристали напомнят на свит таралеж. Обикновено кридита е безцветен или имат бледо лилав и розов оттенък, кафяво жълто и червеникаво, по цвят напомня на адамита с повишено съдържание на кобалт, примес от желязо придава на кридита кафяво жълт или червен оттенък. Любопитното е, че подложен на ултравиолетови лъчи кристала излъчва бледо синкава светлина. Находища има в Колорадо, Мексико, Боливия и Русия.
 Формулата му е Ca3Al2SO4(F, OH)-2H2O; твърдостта му е 3,5 — 4,0; плътността му е 2,7 г/см³; сингонията му е моноклинна; блясъка му е стъклен и матов.
 Лечебни свойства: В народната медицина, се приема, че кредита е отлично средство за отделянето на токсини. Смята се, че с помощта на този минерал, може да се отървете от някои кожни заболявания. Литотерапевтите смятат, че кредита може да повлияе на кръвта, да я пречисти. В някои страни, традиционните лечители предлагали за подобряване на зрението, да гледате минерала по няколко минути на ден. Кредита се отразява благоприятно на чакрата, на гърлото и главата.
 Магически свойства: Смята се, че виолетовия кредит има особено влияние върху информационното и енергичното поле свързано с личността на човека. Кредита прави собственика си добър, нежен и състрадателен. Той му помага да се научи как да разбира по-добре нуждите и желанията на другите хора. Този минерал, може да превърне и най-безчувствения и безразличен човек, в състрадателен и симпатичен. Също така привлича към собственика си симпатиите на другите хора. Минерала не търпи безделието, той непрекъснато избутва своя собственик да бъде активен. Освен това, камък подсказва на собственика си какъв вид дейност трябва да избере, за да започне един успешен бизнес. Експертите твърдят, че носенето на камъка като обеци, прави от един мъж красноречив и убедителен човек. А поставен като висулка — предпазва от болки в гърлото, зъбите и венците. Пръстен с кридит, носен на безименния пръст, на дясната ръка дава самочувствие и помага за разкриването на измами.
 Влияние на чакрите: Кредита поставен върху чакрата на гърлото, той контролира органите на дишането и слуховия апарат, а също влияе благоприятно на кожата и кожните проблеми. Тази чакра активира утвърждаването в обществения и професионалния живот, като допринася за чувството на удовлетвореност. А поставен върху чакрата на главата, той влияе на хранителните жлези и главния мозък, като развива духовността, религията и връзката с висшите сили.
 Знаци от зодиака: Астролозите препоръчват носенето кредит от всички зодиакални знаци, с изключение на Рибите. Тях той може да ги превърне в мекотели, отпуснати и безотговорни. Кредита е талисман на лекари, ветеринарни лекари, учители и обществени лидери. Той им помага да изпълняват честно и вярно работата си.
 Енергията му е проекционна Ян.
-
Google Реклама